Modernizované SUV, Škoda Kodiaq (2024)

Škoda Kodiaq prichádza s druhou generáciou svojho SUV. Pochváliť sa môže vzhľadom, inováciami ale aj väčším priestorom.

Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq 2024 predstavuje najnovšiu verziu obľúbeného SUV, ktorá prináša výrazné vylepšenia v oblasti dizajnu, technológie a výkonu. Tento model kombinuje elegantný vzhľad s pokročilou technológiou.

Tým sa stáva atraktívnou voľbou pre rodiny aj jednotlivcov, ktorí hľadajú priestranné a spoľahlivé vozidlo.

Dizajn a moderné technológie

Exteriér Škoda Kodiaq 2024 sa vyznačuje ostrejšími líniami, novou prednou maskou a úzkymi LED svetlometmi, ktoré mu dodávajú dynamický a sofistikovaný vzhľad.

Zadné svetlomety sú tiež LED, s výrazným grafickým podpisom, ktorý zabezpečuje lepšiu viditeľnosť a moderný dojem. Nové disky kolies a rozšírená farebná paleta umožňujú ešte viac personalizácie pre zákazníkov.

Interiér modelu Kodiaq 2024 ponúka výrazný posun v kvalite a komforte. Kabína je priestranná a elegantná, s použitím kvalitných materiálov ako mäkčené plasty, koža a brúsený hliník.

Sedadlá sú ergonomicky tvarované a dostupné v luxusnej koži s možnosťou elektrického nastavenia, vyhrievania a ventilácie. Palubná doska je vybavená digitálnym kokpitom a novým 13-palcovým infotainment systémom s podporou pre Apple CarPlay a Android Auto.

V interiéri nájdete ambientné osvetlenie s možnosťou nastavenia farieb, ktoré prispieva k príjemnej atmosfére počas jazdy.

Motorizácia a možnosti pohonu

Škoda Kodiaq 2024 ponúka širokú škálu motorizácií, aby vyhovela rôznym potrebám a preferenciám zákazníkov. Základné verzie prichádzajú s benzínovými motormi 1.5 TSI a 2.0 TSI s výkonmi od 150 do 245 koní.

K dispozícii sú aj naftové varianty 2.0 TDI s výkonom od 150 do 200 koní, ktoré sú vhodné pre tých, ktorí preferujú vyšší krútiaci moment a nižšiu spotrebu.

Novinkou je aj plug-in hybridná verzia, ktorá kombinuje 1.4 TSI benzínový motor s elektromotorom, poskytujúc výkon 204 koní a možnosť jazdy v čisto elektrickom režime na krátke vzdialenosti.

Dostupnosť

Škoda Kodiaq 2024 je dostupná na slovenskom trhu s cenami začínajúcimi od približne 35 000 eur pre základný model.

Vyššie verzie s bohatšou výbavou a výkonnejšími motormi sa pohybujú v cenovom rozpätí od 40 000 do 55 000 eur, v závislosti od zvolenej konfigurácie a doplnkových balíkov.

Zdroj: inkl.com

Asistenčné systémy

Nová Škoda Kodiaq 2024 je vybavená množstvom asistenčných systémov, ktoré zvyšujú bezpečnosť a komfort jazdy.

Adaptívny tempomat, asistent rozjazdu do kopca, parkovací asistent, systém rozpoznávania dopravných značiek a monitorovanie slepého uhla sú len niektoré z funkcií, ktoré robia tento model jedným z najmodernejších na trhu.

Škoda Kodiaq 2024 prináša kombináciu moderného dizajnu, kvalitného interiéru, pokročilých technológií a širokej ponuky motorizácií, čo z neho robí ideálnu voľbu pre širokú škálu vodičov.

Škoda Kodiaq je SUV, ktoré spája eleganciu a výkon, a zároveň poskytuje vysokú úroveň komfortu a bezpečnosti.

Titulka