Dua Lipa ťa rozhýbe aj v najchladnejšej zime, Future Nostalgia (Spotify)

Dua Lipa, mladá britská speváčka a skladateľka, ktorá sa stala jednou z najvýraznejších osobností v hudobnom priemysle.

Dua Lipa

Dua Lipa sa narodila 22. augusta 1995 v Londýne albánsko-kosovským rodičom. Jej cesta k hudobnej kariére začala už v mladom veku, keď si uvedomila svoj hlasový talent.

Po odchode zo školy sa presunula do Londýna, aby sa venovala hudobnej kariére. Začínala pracovať na demo nahrávkach a predstavovala svoj hlas vo viacerých kluboch. Dua Lipa sa však rýchlo stretla s výzvami a odmietnutiami od hudobných vydavateľstiev.

Tieto skúsenosti ju však len posilnili a poskytli jej motiváciu pokračovať vo svojom snažení. V roku 2015 sa presunula do Montrealu, kde začala pracovať na svojom debutovom albume. Dua Lipa si získala širšiu pozornosť v roku 2015 s vydaním jej prvého singla „New Love“. Avšak skutočný prelom prišiel s vydaním jej debutového štúdiového albumu s jednoduchým názvom „Dua Lipa“ v roku 2017.

Album obsahoval hity ako „Be the One“, „Hotter Than Hell“ a samozrejme „New Rules“. Posledná menovaná skladba sa stala svetovým fenoménom so svojím chytlavým refrénom a silnou témou nezávislosti a sebadôvery.