Auto, ktoré nevýjde z módy, Range Rover Evoque

Range Rover Evoque, výrazný predstaviteľ segmentu luxusných kompaktných SUV, sa stal ikonou štýlu a výkonu od svojho uvedenia na trh v roku 2011.

Range Rover Evoque

Range Rover Evoque je známy svojím elegantným a moderným dizajnom, ktorý sa odlišuje od bežných SUV. Jeho atraktívne línie a dynamický profil zdôrazňujú jeho športový charakter.

Kľúčovými prvky dizajnu sú výrazná maska chladiča, LED svetlomety a charakteristické ostrie strechy, ktoré spolu vytvárajú unikátny a sofistikovaný vzhľad.

Štýlové detaily, ako sú chromované doplnky a dizajn kolesov, pridávajú vozidlu luxusný nádych. Interiér Range Rover Evoque je presne taký, aký by ste od luxusného SUV očakávali.

Kvalitné materiály, precízne spracovanie a moderné technologické prvky zabezpečujú maximálny komfort pre vodiča aj cestujúcich. Ergonomicky tvarované sedadlá, vybavené funkciou vyhrievania a ventilácie, umožňujú príjemné cestovanie na akomkoľvek type ciesty.

Range Rover Evoque je vybavený širokou škálou technologických inovácií, ktoré zdôrazňujú jeho výkonnosť a bezpečnosť.

Moderné asistenčné systémy vodiča, vrátane adaptívneho tempomatu a monitorovania mŕtveho uhla, pomáhajú vodičovi udržiavať kontrolu nad vozidlom. Infotainment systém s dotykovým displejom a konektivitou so smartfónom zabezpečuje pohodlný a súčasný zážitok z jazdy.

Rovnako dôležitý je aj výkon. Range Rover Evoque ponúka viacero možností pohonných jednotiek, vrátane benzínových a dieselových motorov, s výkonnosťou od štandardnej až po špičkovú. Nadvláda nad terénom je v tomto SUV samozrejmosťou, čo je charakteristické pre všetky vozidlá značky Land Rover.

V súčasnej dobe zohľadňuje automobilový priemysel aj environmentálne aspekty.

Zdroj: caranddriver.com

Range Rover Evoque sa snaží prispieť k udržateľnosti tým, že ponúka hybridnú verziu s nízkou emisiou CO2 a nižšou spotrebou paliva. Táto ekologicky ohľaduplná možnosť robí z Range Rover Evoque vhodný výber pre tých, ktorí sú zároveň ohľaduplní k životnému prostrediu.

Range Rover Evoque je špičkovým príkladom kombinácie štýlu, výkonu a technológií v segmente luxusných kompaktných SUV. Jeho dizajn, vnútorný priestor, výkon a ekologické ohľaduplné riešenia ho robia výnimočným automobilom na trhu.

Ak hľadáte spoľahlivé SUV, ktoré ponúka nielen bezpečnosť a výkon, ale aj štýlový a pohodlný zážitok z jazdy, Range Rover Evoque je určite jedným z najlepších kandidátov v svojej triede.

Aktuálna cena automobilu Range Rover Evoque (2024)

Range Rover Evoque (2024) sa na trhu pohybuje v cenovom rozpätí od približne 45 000 do 65 000 eur, v závislosti od konfigurácie a voliteľných príslušenstiev.

Tento luxusný kompaktný SUV ponúka atraktívne možnosti prispôsobenia a rôzne úrovne výbavy, ktoré môžu významne ovplyvniť konečnú cenu.

Cena môže byť ovplyvnená aj regionálnymi daňami a aktuálnymi akciami predajcov.

Technické špecifikácie a motorizácia

Range Rover Evoque (2024) je k dispozícii s rôznymi motorizáciami vrátane benzínových a naftových motorov, ako aj hybridných variantov.

Základný model je poháňaný 2,0-litrovým štvorvalcovým benzínovým motorom s turbom, ktorý poskytuje výkon okolo 250 koní.

K dispozícii je aj mild-hybridná verzia s rovnakým motorom, ktorá zlepšuje efektivitu paliva a výkon. Pre tých, ktorí hľadajú väčší výkon, je k dispozícii variant s 2,0-litrovým motorom s turbom s výkonom až 300 koní.

Evoque je vybavený pohonom všetkých kolies a automatickou 9-stupňovou prevodovkou, čo zaručuje výbornú dynamiku a trakciu v rôznych terénoch.

Vnútorné vybavenie zahŕňa moderný infotainment systém, kvalitné materiály a množstvo asistenčných systémov pre zvýšenie komfortu a bezpečnosti.

Titulka