Kultúrna a gastronomická metropola Francúzska, Lyon

Lyon, tretie najväčšie mesto vo Francúzsku, je pokladnicou histórie, kultúry a gurmánskych zážitkov.

Kultúrna a gastronomická metropola Francúzska, Lyon

Lyon je známy svojou bohatou kultúrnou dedičnosťou. Starý Lyon, patriaci medzi UNESCO pamiatky, poteší zamilovancov histórie svojimi úzkymi uličkami a renesančnými stavbami.

Katedrála Notre-Dame de Fourvière na vrchu Fourvière ponúka úchvatné výhľady na mesto a je symbolom lyonskej architektúry a náboženskej tradície. Za návštevu stoja aj traboules, tajné prechody cez historické domy, ktoré sú unikátnym fenoménom tohto mesta.

Nachádza sa na juhovýchode krajiny, kde rieka Rhôna delí mesto na dve časti: historický starý Lyon na západnom brehu a moderné štvrte na východnom brehu. Toto nádherné mesto láka návštevníkov svojimi historickými pamiatkami, vynikajúcou kuchyňou a živou atmosférou.

Lyon je tiež známy ako hlavné gastronomické centrum Francúzska. Kuchyňa Lyonu je bohatá a chutná, s tradičnými špecialitami ako je andouillette (klobása), quenelle (rybí mliečny výrobok) a tablier de sapeur (telecí rez). Návštevníci by nemali vynechať návštevu bouchonov, typických lyonských reštaurácií, kde môžu ochutnať autentické lyonské jedlá a miestne vína.

Zájazdy do Lyonu zo Slovenska sú dostupné cez viaceré cestovné agentúry a online portály. Ceny sa pohybujú v závislosti od termínu a typu ubytovania, no zájazdy vrátane letenky a ubytovania sa zvyčajne začínajú od približne 300 eur.

Zdroj: tumblr.com

Rezervácie je možné vykonať priamo cez internet alebo prostredníctvom miestnych cestovných kancelárií, ktoré ponúkajú široký výber možností a prispôsobia ich individuálnym požiadavkám.

Lyon je pre návštevníkov skutočným zážitkom, kde sa spája bohatá história s lahodnou kuchyňou a nezabudnuteľnými kultúrnymi zážitkami.

Pre tých, ktorí túžia po objavovaní nových miest a zážitkov, je Lyon určite destináciou, ktorá stojí za návštevu.

Titulka