Fascinujúci svet medzi púšťou a mrakodrapmi, Katar

Katar, malý, no nesmierne bohatý štát nachádzajúci sa na Arabskom polostrove, sa v stal jednou z najatraktívnejších destinácií na svete.

Katar

Katar má dlhú históriu, ktorá siaha až do dávnych čias, keď bol dôležitým obchodným centrom na ceste medzi Mezopotámiou a Indiou.

Dnes je hlavné mesto Dauha domovom mnohých kultúrnych pamiatok a múzeí, ako je napríklad Múzeum islamského umenia, ktoré vystavuje vzácne artefakty z celej islamskej civilizácie.

Tradičný trh Souq Waqif ponúka návštevníkom autentický zážitok z nákupov a ochutnávok miestnej kuchyne, kde si môžete vychutnať typické jedlá ako hummus, falafel či lahodné arabské sladkosti.

Dauha je tiež známa svojou impozantnou modernou architektúrou. Mrakodrapy ako Burj Doha či Iconic 2022 Tower sú symbolom ekonomického úspechu a technologického pokroku krajiny.

Katar bol v roku 2022 hostiteľom Majstrovstiev sveta vo futbale, čo ešte viac zvýraznilo jeho postavenie na svetovej scéne.

Moderné štadióny a športové komplexy, ako aj organizácia veľkolepých športových podujatí, lákajú návštevníkov zo všetkých kútov sveta.

Zdroj: melodyjacob.com

Dostať sa do Kataru je pomerne jednoduché. Priame lety z Bratislavy do Dauhy prevádzkuje niekoľko leteckých spoločností, pričom let trvá približne šesť hodín. Vízové formality sú pre občanov Slovenska jednoduché, keďže Katar poskytuje bezvízový vstup na 90 dní.

Aktuálne ceny zájazdov zo Slovenska do Kataru sa pohybujú v rozmedzí od 700 do 1500 eur na osobu, v závislosti od dĺžky pobytu a úrovne ubytovania.

Mnohé cestovné kancelárie ponúkajú výhodné balíčky, ktoré zahŕňajú letenky, ubytovanie v luxusných hoteloch a rôzne exkurzie.

Titulka