Raj na Zemi, Capri

Capri, ostrov v Taliansku, patrí medzi najkrajšie destinácie na svete.

Capri

Capri, je malebná perla Stredomoria, nachádzajúca sa v Neapolskom zálive, je známa svojou bohatou históriou, nádhernými prírodnými scenériami a luxusným životným štýlom.

Vďaka svojej jedinečnej kombinácii prírodných krás, kultúry a prvotriednych služieb je Capri miestom, ktoré priťahuje milovníkov cestovania z celého sveta.

Ak plánujete návštevu Capri, pripravte sa na nezabudnuteľný zážitok.

Capri je ostrov plný histórie a kultúrnych pokladov. Jeho bohatá história siaha až do starovekého Ríma, keď cisár Tiberius v roku 27 n. l. urobil Capri svojím sídlom.

Ostrov je dodnes posiaty pozostatkami rímskych víl, ako je slávna Villa Jovis, ktorá ponúka nádherné výhľady na okolitý kraj. Capri však nie je len o histórii, ale aj o živej kultúre a tradíciách, ktoré dodnes pretrvávajú.

Miestne festivaly, remeslá a kulinárske tradície dodávajú ostrovu jedinečný charakter.

Príroda na Capri je úchvatná. Jedným z najznámejších miest je Modrá jaskyňa (Grotta Azzurra), kde sa svetlo lámouce cez morské vody mení na fascinujúce modré odtiene.

Očarujúca je aj prechádzka k Arco Naturale, prírodnému oblúku, ktorý je pozostatkom dávnej jaskyne. Medzi ďalšie prírodné skvosty patrí Faraglioni – tri majestátne skaly, ktoré sa týčia z mora a sú jedným z najznámejších symbolov Capri.

Ostrov tiež ponúka množstvo turistických trás, ktoré vás prevedú cez malebné krajiny, plné voňavých borovíc a kvetov.

Capri je tiež synonymom pre luxus. Ostrov je domovom niektorých z najprestížnejších hotelov a reštaurácií na svete.

Ulice mesta Capri a Anacapri sú plné butikov s luxusným tovarom, kde nájdete všetko od špičkovej módy až po exkluzívne šperky. Po dni strávenom nakupovaním si môžete oddýchnuť v jednej z mnohých plážových klubov, kde si vychutnáte slnko, more a prvotriedne služby.

Capri je tiež známe svojim nočným životom, s množstvom barov a klubov, kde môžete tancovať až do rána.

Zdroj: delicious.com

Ak plánujete navštíviť Capri, je dobré vedieť, že najlepší čas na návštevu je od jari do jesene, keď je počasie ideálne na objavovanie ostrova.

Pre autentický zážitok odporúčame ubytovanie v miestnych boutique hoteloch, kde si môžete vychutnať typickú atmosféru ostrova.

Nezabudnite tiež ochutnať miestne špeciality, ako sú čerstvé morské plody, limoncelli a slávne caprese, šalát z čerstvých paradajok, mozzarelly a bazalky.

Zdroj: dailysabah.com

Capri je miestom, ktoré si vás získa svojou krásou, históriou a atmosférou. Či už hľadáte oddych na pláži, dobrodružstvo v prírode alebo luxusný útek od reality, Capri má všetko, čo si môžete priať.

Nechajte sa unášať vlnami Stredozemného mora a objavte tento raj na Zemi, ktorý vám ponúka nezabudnuteľné zážitky.

Nezáleží na tom, či je Capri pre vás už dobre známe, alebo sa sem chystáte prvýkrát. Tento ostrov vás vždy prekvapí svojou neustále sa meniaca krásou a nekonečnými možnosťami na objavovanie.

Pridajte Capri na svoj zoznam miest, ktoré jednoducho musíte vidieť, a pripravte sa na zážitok, ktorý si budete pamätať celý život.

Titulka