Mandarinkový sorbet je skvelou voľbou pre všetkých milovníkov osviežujúcich dezertov. Jeho príprava je jednoduchá a nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie. Tento lahodný sorbet je plný prírodnej mandarínkovej chuti a dokonale sa hodí na horúce letné dni.
Ingrediencie
- 500 ml čerstvého mandarínkového džúsu (približne 6-8 mandarínok)
- 100 g kryštálového cukru
- 100 ml vody
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- Kôra z jednej mandarínky
Najprv si pripravíme cukrový sirup. V hrnci zmiešame vodu s cukrom a zahrievame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Po rozpustení odstavíme a necháme sirup vychladnúť. Medzitým si odšťavíme mandarínky a precedíme šťavu cez jemné sitko, aby sme odstránili dužinu a zrniečka. Do mandarínkovej šťavy pridáme citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. Následne vmiešame vychladnutý cukrový sirup.
Zmes nalejeme do plochej nádoby a vložíme do mrazničky. Počas prvých dvoch hodín každých 30 minút premiešavame vidličkou, aby sme zabránili tvorbe veľkých ľadových kryštálov. Sorbet necháme v mrazničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.
Pred podávaním ho necháme 5-10 minút pri izbovej teplote, aby mierne povolil. Servírujeme v miskách alebo kornútkoch a ozdobíme plátkami mandarínok alebo mätou. Ak chcete sorbet s jemnejšou konzistenciou, môžete ho po zmrazení rozmixovať v mixéri a znova vložiť do mrazničky na hodinu. Pre extra chuť je možné pridať aj trocha pomarančovej šťavy alebo limetkovej kôry.
Titulka