Mandarinkový sorbet (Recept)

Tento mandarinkový sorbet je nielen chutný, ale aj zdravý, pretože obsahuje minimum prídavného cukru a žiadne umelé prísady. Vyskúšajte ho a vychutnajte si osviežujúci zážitok!

Mandarinkový sorbet je osviežujúca a zdravá pochúťka, ktorá je ideálna na horúce letné dni. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a vyžaduje len niekoľko základných surovín. K tomu, aby ste dosiahli dokonalý sorbet, budete potrebovať mandarínky, cukor, vodu a citrónovú šťavu. Mandarínky dodajú sorbetu intenzívnu a sladkú citrusovú chuť, ktorá je zároveň jemná a osviežujúca.

Mandarinkový sorbet je skvelou voľbou pre všetkých milovníkov osviežujúcich dezertov. Jeho príprava je jednoduchá a nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie. Tento lahodný sorbet je plný prírodnej mandarínkovej chuti a dokonale sa hodí na horúce letné dni.

Ingrediencie

  • 500 ml čerstvého mandarínkového džúsu (približne 6-8 mandarínok)
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 ml vody
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • Kôra z jednej mandarínky

Najprv si pripravíme cukrový sirup. V hrnci zmiešame vodu s cukrom a zahrievame na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Po rozpustení odstavíme a necháme sirup vychladnúť. Medzitým si odšťavíme mandarínky a precedíme šťavu cez jemné sitko, aby sme odstránili dužinu a zrniečka. Do mandarínkovej šťavy pridáme citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. Následne vmiešame vychladnutý cukrový sirup.

Zmes nalejeme do plochej nádoby a vložíme do mrazničky. Počas prvých dvoch hodín každých 30 minút premiešavame vidličkou, aby sme zabránili tvorbe veľkých ľadových kryštálov. Sorbet necháme v mrazničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.

Pred podávaním ho necháme 5-10 minút pri izbovej teplote, aby mierne povolil. Servírujeme v miskách alebo kornútkoch a ozdobíme plátkami mandarínok alebo mätou. Ak chcete sorbet s jemnejšou konzistenciou, môžete ho po zmrazení rozmixovať v mixéri a znova vložiť do mrazničky na hodinu. Pre extra chuť je možné pridať aj trocha pomarančovej šťavy alebo limetkovej kôry.

Titulka