Predjedlá, ktoré z teba spravia skutočného majstra

Tieto predjedlá sa líšia štýlom, príchuťou a ingredienciami.

Predjedlá

História predjedál siaha do obdobia starovekého Ríma, kde sa podávali malé množstvá jedla pred hlavným chodom. Táto prax sa postupne rozšírila po celom svete a stala sa dôležitou súčasťou gastronomickej kultúry.

Predjedlá nie sú len o zahriatí žalúdka, ale aj o predstavení zručností kuchára a pripravení hostí na hlavný chod. Tieto predjedlá predstavujú len ďalšiu skvelú paletu chutí a kombinácií.

Zdroj: foodfusion.com

Predjedlá sú viac než len jedlom pred hlavným chodom – sú spôsobom, ako prebudiť naše chuťové poháriky a podnietiť naše kulinárske zmysly. Ich rôznorodosť a kreatívna príprava z nich robia neoddeliteľnú súčasť každého kulinárskeho dobrodružstva.

Pre kuchárov predstavujú možnosť vyjadriť svoju kreativitu a pre hostí zas úvod do sveta lahodných zážitkov pri stole. Preto nezabúdajme na túto malú veľkosť radosti, ktorú predjedlá prinášajú do našich jedál a spoločenských stretnutí.

Caprese špajle

Bruschetta s paradajkami a bazalkou

Guacamole s nachos

Šalát s vlašskými orechmi, hruškami a syrom

Cézar šalát

Ľadový šalát s kozím syrom a malinovým dresingom

Azijský zeleninový závit s dipom

Melón s parmazánom a šunkou Parma

Lososový tartar s avokádom

Cuketové valčeky so syrom Feta

Špargľové rizoto

Hummus s grilovanou zeleninou

Grilované krevety s cesnakom a citrónom

Quiche so špenátom a kozím syrom

Sushi rolky

Kuracie teriyaki špajle

Jarné rolky s krevetami

Tzatziki s čerstvým chlebom

Krémová tekvica s praženými tekvicovými semiačkami

Mozzarella Caprese špajle

Zemiakové placky so smotanovým dipom

Carpaccio z hovädzieho mäsa s parmezánom

Titulka