Crème pâtissière
Základné ingrediencie crème pâtissière - plnotučné mlieko, žĺtky, cukor, kukuričný škrob a vanilka - tvoria harmóniu chutí a vytvárajú jedinečnú textúru.
Základné ingrediencie crème pâtissière - plnotučné mlieko, žĺtky, cukor, kukuričný škrob a vanilka - tvoria harmóniu chutí a vytvárajú jedinečnú textúru.
V dnešnej dobe, keď je kulinárska scéna preplnená rôznorodými chuťami a inováciami, sa jedno kulinárske umenie vyníma svojou subtilnou eleganciou a výrazným chuťovým dojmom – Tartaletky.
Brioška, francúzske pečivo s pôvabom a chuťou, sa stalo klenotom v gastronomickej kráľovnej Francúzska.
Mille feuille, známa aj pod pôvabným menom Napoleonka, je francúzsky dezert, ktorý svojou lahodnou kombináciou krehkého listového cesta a bohatého krému oslovuje gurmánske zmysly po celom svete.
Croquembouche, je elegantný a impresívne sladký dezert. Predstavuje vrcholnú umenie francúzskej cukrárskej kuchyne.
Vo väčšine podnikov sa Mojito zvykne nachádzať v prvej desiatke klasických obľúbených letných drinkov.
Talianská, Francúzska a Belgícka pekáreň so zameraním na pečivo a sladkosti je Pâté. Na prevádzku je potrebný člen s licenciou maître Pâtissier.
Molten Chocolate Cake poznáme aj pod názvom čokoládový koláč, alebo lávový koláč, nakoľko obal po upečení ostáva pevný ale jadro je tekuté.
Kráľovský kuchári z 18. Storočia ako Jean Avice a Antoine Careme, boli prvými autormi receptu na Francúzske venčeky so šľahačkou.